MENU

Informatie cyberrisk

 

Een hack in het systeem heeft vervelende gevolgen zoals het niet meer functioneren van het netwerk (computers) of schade aan het IT netwerk. Erg vervelend als je een paar dagen niet meer in je systeem kunt terwijl die belangrijke offertes, opdrachten of brieven de deur uit moeten. Je mensen wel op kantoor zitten of buiten rond lopen terwijl ze niet meer in het systeem kunnen.

 

Ook het verlies van een laptop of mobiele telefoon kan grote gevolgen hebben. Denk maar aan het verlies van klantinformatie of personeelsgegevens, het in verkeerde handen komen van e-mails, opdrachten, offertes of betaalkaartgegevens.

 

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. De cyberaanvallen bij internetbankieren, Wannacry die de Q-park garages dagen heeft stilgelegd. Hackaanval Petaya die tot gevolg heeft het stilleggen van de havendiensten van Maersk en de TNT pakketdienst zijn recente voorbeelden die de media hebben gehaald. Bij u komt dit wellicht niet in deze omvang aan de orde, maar cyberrisico's kunnen een fors financieel risico voor u vormen.

 

Maar liefst 98 procent van de ondernemers krijgt te maken met een vorm van cybercrime of dataverlies. Het is een risico dat net als brand en diefstal de bedrijfsvoering van een bedrijf kan schaden.

 

Wij bieden daarvoor een oplossing in de vorm van een cyberrisk verzekering die dekking biedt tegen de gevolgen van cybercrime. De cyberrisk verzekering biedt naast dekking ook hulp en begeleiding bij de gevolgen van een cybercrime.

 

De Cyberriskverzekering omvat zes onderdelen:

 1. Systeeminbraak
 2. Privacy
 3. Digitale aansprakelijkheid
 4. Hacking
 5. Afpersing (bijv. WannaCry)
 6. Omzet verlies door cyberaanvallen

 

Voordelen van de cyberrisk verzekering:

 • Ervaren ICT diensten;
 • Uitgebreide juridische expertise;
 • Ervaren security-professionals;
 • Toegang tot een netwerk van erkende leveranciers (beveiligingsexperts, forensisch computeronderzoek)
 • Betalen ransomware (indien noodzakelijk/ meestal in Bitcoins)
 • Begeleiding bij de meldingsprocedure Datalekken

 

Meldplicht datalekken

Vanaf 1 januari 2016 geldt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Met dit wetsvoorstel, ook wel meldplicht datalekken genoemd, wil de regering de gevolgen van een datalek voor de betrokkenen zoveel mogelijk beperken. Tevens zal het moeten bijdragen aan het herstel en behoud van vertrouwen in de omgang met persoonsgegevens. Door het aannemen van het wetsvoorstel moet de verantwoordelijke bij een datalek, niet alleen een melding maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens, maar ook de betrokkenen informeren.